Qualizorg neemt zorgactiviteiten van Tevreden.nl over

Deventer – 11 augustus 2017. Qualizorg heeft de zorgactiviteiten van Tevreden.nl overgenomen. Het gaat hier onder andere om klantervarings- en medewerkerstevredenheidsonderzoek in de farmacie en zorg. Hierdoor verstevigt Qualizorg zijn positie als marktleider in kwaliteitsmetingen in de zorg verder, en kan Qualizorg de dienstverlening aan voormalige klanten van Tevreden.nl verder uitbreiden en professionaliseren. Inmiddels bedient Qualizorg 8.500 zorgorganisaties.

Tevreden heeft een vooraanstaande positie opgebouwd met onderzoek op gebied van klantervaring, medewerkerstevredenheid, ketenpartners en patiënt journey in de openbare farmacie (apothekers).

“De activiteiten van Tevreden vormen een waardevolle aanvulling op onze kernactiviteit: het inzichtelijk maken van kwaliteit in de zorg,” zegt Rutger van Zuidam, oprichter en directeur van Qualizorg. “We zijn al heel bekend bij veel andere (eerstelijns) zorgverleners, zoals huisartsen, gezondheidscentra, zorggroepen, psychologen, psychotherapeuten, fysiotherapeuten en andere paramedici.” Inmiddels maken meer dan 8.500 zorgorganisaties intensief gebruik van de diensten van Qualizorg.

Voor Van Zuidam vormen de apothekers en apothekersketens vooral een interessante aanvulling, omdat de apothekers al langer werken met een goed en structureel kwaliteitsbeleid waarbinnen klantervaringen en andere onderzoeken een belangrijke rol spelen. Ook maakt dit het ontwikkelen van informatieverzameling in samenwerking tussen huisartsen en apothekers over bijvoorbeeld medicatiegebruik eenvoudiger.

Krachtenbundeling

Chris Hissink, tot op heden verantwoordelijk voor de zorgactiviteiten van Tevreden.nl, is meegegaan naar Qualizorg. “Ik ben zeer verheugd met mijn overstap, want Qualizorg heeft al jaren een heel sterke positie in het verzamelen en inzichtelijk maken van kwaliteitsindicatoren in de zorg. Met succes!”

“Met deze stap verhogen we de kwaliteit van de dienstverlening voor onze klanten,” zegt Hissink. “Daarnaast zie ik nieuwe mogelijkheden, vooral in situaties waar apothekers nauw samenwerken met andere zorgverleners, zoals in geïntegreerde zorgcentra en huisartsen. Voor die groepen hebben we geïntegreerde dataverzamelingen, waarmee we meerdere zorgdisciplines in de eerstelijn ondersteunen. Dat is aantrekkelijker voor patiënten èn hulpverleners.”

Over Tevreden

Tevreden.nl zet zijn werkzaamheden buiten de zorgsector voort. Het bedrijf heeft sterke posities opgebouwd bij woningbouwcorporaties, bedrijven in de autobranche, in de financiële sector en de kinderopvang.

Over Qualizorg

Het in Deventer gevestigde Qualizorg B.V. is gespecialiseerd in het verzamelen, beheren en inzichtelijk maken van kwaliteitsindicatoren in de gezondheidszorg.
De data-organisatie gelooft in transparantie en omarmt het Triple Aim en Value based healthcare concept: een gezondere populatie, met minder kosten en een hogere kwaliteit van zorg.

Qualizorg is marktleider in Nederland en beheert databases (TTP), biedt geavan­ceerde maatwerkprojecten en is de partij achter de toonaangevende dataver­za­meling en analysetool Qualiview. Qualizorg is ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd en voldoet hiermee aan de strenge internationale eisen voor informatiebeveiliging.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht dan kunt u contact opnemen met Chris Hissink, Accountmanager Farmacie en Zorg bij Qualizorg via chissink@qualizorg.nl of 06 – 57 56 37 08.